На 23 април се навършват 11 години без емблемата на БНТ

...
На 23 април се навършват 11 години без емблемата на БНТ
Коментари Харесай

Вдовицата на Хачо Бояджиев раздаде всичките му вещи

На 23 април се навършват 11 години без емблемата на Българска национална телевизия Хачо Бояджиев, написа Ретро. Последната жена на именития режисьор – Весела Сапунджиева, е запазила загатна за него единствено в сърцето си, а всичките му движимости е раздала и дарила, показа самата тя.

Приятел на починалия Бояджиев оказал помощ на вдовицата му, с която по този начин и не подписаха брак до сетния му мирис, само че живееха дружно, да сортира и опакова всичките му персонални движимости, които е събирал през годините.

Професионалната му литература дарила безплатно на библиотеката на НАТФИЗ. Останалите книги пък предоставила на читалището в Нови пазар, където легендата на Българска национална телевизия е роден и израснал. Дори множеството фотоси, проследяващи звездния му път, Весела не запазила, а дала на Държавния списък дружно с истинските касети със записи на всички негови излъчвания и стратегии, които остават ненадминати и незабравими за българската телевизионна история.

Някои неща подарила на хора от тесния му другарски кръг. " Не си оставих нищо – след него и без него движимостите нямат никаква стойност за мен “, изяснява Весела, която понастоящем е щастлива в персонален проект с сътрудник на Хачо.

Любовната им история остава една от най-скандалните в родните всемирски среди, тъй като младата хубавица среща Бояджиев, когато тя е на 24 години, а той – на 64. Голямата възрастова разлика не им пречи да живеят на фамилни начала цели 17 години, до гибелта на режисьора, който ни напусна през 2012 година, малко преди да отпразнува своя 80-годишен празник.

Весела и Хачо се срещат пред входа на кооперацията на Бояджиев, където по това време тя живеела чартърен. Когато тръгнала да се изнася, той я спрял, заговорил, а след два дни отишъл да я види на стрелбището, където по онова време работела. Поканил я на вечеря, а по-късно станали неразделни.

Въпросът за общи наследници в никакъв случай не е стоял на дневен ред пред тях. След кончината на Бояджиев Весела въпреки всичко съумява да стане майка. Година след гибелта на режисьора, на фестивал във Варна, където трябвало да връчи премия на негово име, тя се срещнала с сегашния си мъж Чавдар, който също е режисьор по специалност, по-голям от нея със 17 години и вдовец.

Не след дълго се появява на бял свят дъщеричката им Рая, която към този момент е на 8 години.

Самият Хачо има общо 7 дъщери, единствено 3 от които са приети от него и носят неговата фамилия. Това са Цвета, Михаела и Мария-Луиза. Всички са от разнообразни майки, а най-голяма от тях е Цвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР